Görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım ve dijital medya tasarımını içeren yaratıcı bir alandır. Görsel iletişim tasarımcıları sıklıkla kağıttan dijital medyaya uzanan uygulamalar ile geniş bir yelpazede çalışarak animasyonlu üç boyutlu veya 2 boyutlu çalışmalar yaparlar.
Örneğin; telefonlarda kullandığımız arayüz denilen grafikler; web tasarım, film ya da televizyon için tasarlanmış hareketli grafikler; kitap, katalog gibi basılı ürünler veya elektronik sunumlar. Bunların hepsi görsel iletişim tasarımcıları tarafından düzenlenir ve üretilir. Günümüzün hızla ilerleyen teknolojik ürünlerinin insanların kullanabilmesi için yaratıcı çözümler üretirler ve aslında geleceği tasarlarlar.Eğer bu alana girmeye karar verdiyseniz, her zaman teknik becerilerinizi geliştirerek, tüketici ve mevcut tasarım trendlerini analiz edip takip ederek, farkındalığınızı taze tutarak, çalışkan, disiplinli, işini seven,azimli ve son derece rekabetçi bir pazarda yetenek yarışında olan ve yaşam boyu öğrenen olmak için hazır olun.
Edinilen becerilerin bir sonucu olarak, Görsel İletişim mezunları için yerel ve küresel bazda geniş bir fırsatlar yelpazesi var.
Görsel İletişim mezunları, kitap ve dergi yayıncıları, multi-medya ve web tasarım şirketleri, reklam ajansları ve benzeri gibi büyük şirketler ve kamu kurumları tarafından istihdam edilebilmektedir. Mezunları için televizyon, film ve sergi tasarımı konularında da çeşitli fırsatlar mevcuttur. Mezunlar geniş bir yelpazede uzmanlar ve tasarım danışmanları ile işbirliği içinde çalışarak kendi istek, azim ve başarı istekleriyle paralel kendilerini kazandıkları yüksek beceriler ile en üst noktalarda bulabilirler.
Görsel iletişim tasarım bölümüne öğrenciler yetenek sınavı adı verilen bir sınavla kabul edilmektedir. Yetenek sınavları her üniversitenin kendi bünyesinde yapılıyor. Bu sınava girebilmek için TYT’den baraj puanı veya biraz üstünü geçmeniz gerekiyor. AYT’nin bir etkisi olmadığından dolayı AYT’ye girilmese dahi yetenek sınavlarına başvurabiliyorsunuz.
İlk yorumu sen yapmak ister misin?