Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü, Türkiye’de ilk kez Türk-Alman Üniversitesi tarafından açıldı ve 2016’da öğrenci kabulüne başladı. 2016’da taban başarı sıralaması ortalama 51 bin iken, şu anda 10 bin civarlarında ve üniversiteye devamlı artan talep nedeniyle daha da düşeceği tahmin ediliyor. Bölüm, öğrencilerine Almanya’da eğitim görme imkanı sunuyor.
Bölümün açılma amacı kısaca; Türkiye’deki ve Almanya’daki şirket ve kurumların, Almanca ve Türkçe bilen, Kültür ve İletişim alanlarına hakim olan akademisyen ve çalışan ihtiyacını karşılamak.
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü, dört senelik bir lisans programı olan ve mezunlarına temel bir bilimsel eğitim fırsatı sunarken aynı zamanda Türk-Alman kökenli veya uluslararası düzlemdeki firma ve kurumlarda meslek sahibi olma imkanı sağlamaktadır.
Bu bölümde okuyan öğrenciler, hem kültür hem de iletişim bilimleri alanında temel mesleki bilgileri edinme olanağı yakalarken, program kapsamında bu iki disiplin ortak konular ve yarıyıl ana konuları ekseninde birbiriyle ilişkili hale getirilir. Projeleri stajlarla ilişkili olarak yapmak da sunulan olanaklardan birisidir. Bölümdeki derslerin yaklaşık üçte biri Almanca olarak verilmektedir.Türk-Alman Üniversitesi, kuruluşu itibari ile Almanya ve Alman üniversiteleri ile sıkı bir bağ içerisindedir. Her bölümün Almanya’da bir partner üniversitesi bulunmaktadır. Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümünün ise Almanya’daki partner üniversitesi Bayreuth Üniversitesi‘dir. İki üniversite arasında yürütülen özel çalışmalar neticesinde, bölüm öğrencileri üçüncü sınıfa geldiklerinde, başarılı öğrencilerden 10’u Almanya’da Bayreuth Üniversitesi’nde 1 yıl burslu eğitim görme imkanı kazanırlar. Almanya’daki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, döndüklerinde son senelerini de tamamlayarak çift diploma sahibi olurlar, yani hem Bayreuth Üniversitesi’nden hem de Türk-Alman Üniversitesi’nden diploma edinmiş olurlar.
İlk yorumu sen yapmak ister misin?