Radyoterapi bölümü 2 yıllık bir ön lisans programı olup TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.
Radyoterapi, kanserli hastalardaki kanserli dokuların temizlenmesi amacı ile x ışınları yardımı ile yapılan kanser tedavi yöntemlerinden birisidir.
Radyoterapi bölümü mezunlarına Radyoterapi Teknikeri unvanı verilmektedir. Bölüm mezunları gerek devlete bağlı sağlık kurum veya kuruluşlarında gerekse de özel sektöre bağlı sağlık kuruluşlarında çalışma imkanına sahiptir.
Radyoterapi Teknikerleri, onkoloji bölümü bulunan her türlü hastanede çalışabilir. Bu anlamda radyoterapi mezunlarının devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde, onkoloji hastanelerinde, özel hastanelerde çalışabileceğini söylemek mümkündür. Onkoloji hastaneleri, sadece kanser üzerine faaliyet gösteren hastanelerdir. Her ilimizde değil de belli başlı illerimizde onkoloji hastaneleri bulunmaktadır.
Radyoterapi mezunları görev aldıkları hastanelerde, kanserli hastalara radyoterapi tedavisini uygulamakla mükelleftir. Kanserli hastadaki kanserli dokuları x-ışınları ile yani radyoterapi yöntemi ile temizlemeye çalışırlar. Tüm bu iş ve işlemleri ilgili doktor veya uzmanın sorumluluğu altında yaparlar.
Radyoterapi bölümünden mezun olup DGS'ye giren ve yeterli puanı alan öğrenciler;
Görüldüğü üzere dikey geçiş yapıldığı takdirde iş bulma veya KPSS ile atanma olanağı artacaktır; zira hemşirelik bölümlerinde devlete atanmak için alınması gereken KPSS taban puanları daha düşüktür.
***Hemşirelik mesleğine 2020/5 atamalarında yerleşen adaylar için en düşük puan ile yerleşen aday İstanbul iline 65,941 puan ile yerleşmiştir. Yine 2020/5 atamalarında hemşire mesleğine atanan en büyük puanlı aday 83,271 puan ile Ankara iline yerleşmiştir.
İlk yorumu sen yapmak ister misin?