İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
İşletme bölümü, iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde yer alan ve üniversite tercih dönemi geldiği zaman öğrenciler tarafından listeye eklenen en popüler bölümlerden bir tanesidir.
İşletme Bölümünün amacı, bir arka plan ve rekabetçi güç sağlamaktır.
İşletme bölümünün genel eğitim süreçlerinde, beşeri ve sosyal bilimlerin (tarih, ekonomi ve edebiyat) yer alıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim süresi konusunda değişkenlik gösterse de Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında 4 yıllık 8 dönemden oluşan bir lisans bölümü olarak yer almaktadır.
İşletme bilgi yönetimi, kuruluşların başarısını sürdürebilmesi ve arttırabilmesi için insanlar ile bilişim teknolojileri aracılığıyla bilginin oluşturulması, paylaşılması, uygulamaya konulması, yönetilmesi ve denetlemesi süreçlerini kapsayan bir disiplindir. İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü, bilgi teknolojilerini tanıyan, etkin kullanabilen, işletme bilgi yönetimiyle ilgili konularda çok yönlü düşünebilen, iletişim ve yönetim becerileri açısından güçlü yönetici adayları yetiştirmeyi amaçlar.
***İşletme (uolp- North Carolina Wilmington Üniversitesi)(uncw)
Yeditepe Üniversitesi İİBF, İşletme Bölümü ile ABD North Carolina Üniversitesi (UNCW) tarafından ortak yürütülecek olan İşletme (İngilizce) çift diploma (UOLP) lisans programı hazırlık sınıfı hariç 4 yıl süreli olup, öğrenciler ilk iki akademik yılı Yeditepe Üniversitesi’nde, kalan iki akademik yılı da UNCW’da tamamlayacaklardır. Öğrenciler eğitim aldıkları üniversitenin o yıl için belirlenen eğitim ücretini ödemekle yükümlü olacaklardır. Her iki üniversitenin akademik gerekliliklerini yerine getiren öğrenciler, hem YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ'nden hem de UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA (UNCW)'dan İşletme Lisans Çift Diploması almaya hak kazanacaklardır. UOLP katılımcıları, gidecekleri ülkenin vizesini almakla ve o ülkenin göçle ilgili tüm yasalarına uymakla yükümlüdür. Barınma, sigorta, yeme-içme, ulaşım, kitap vb. masraflar tamamen öğrenciler tarafından karşılanır.
İlk yorumu sen yapmak ister misin?