Odyometri bölümü, kamu hastaneleri ile özel hastanelerin Kulak-Burun-Boğaz (KBB) birimlerinde KBB uzmanı veya Odyoloji uzmanının denetim ve gözetimi altında çalışacak odyometristler yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölümün eğitim süresi 2 yıl olup bölüme TYT puan türü ile tercih yapılabilmektedir. Öğrencilerin mesleki olarak deneyim kazanmaları amacı ile eğitim esnasında öğrencilere staj yaptırılmaktadır. Toplamda 40 iş günü süren bu stajlarda başarılı olmayan öğrenciler bölümden mezun olamazlar. Stajlar çeşitli devlet hastaneleri ile özel hastanelerde yapılmaktadır.
Odyometri mezunlarına ‘’Odyometrist’’ veya ‘’Odyometri Teknikeri’’ unvanı verilir. Odyometristler her türlü kamu hastanesi ile özel hastanelerde görev alabilir. Kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve diğer resmi sağlık kuruluşlarında görev alınabilmesi için önlisans KPSS’ye girilmiş ve yeterli puan alınmış olmalıdır. Özel hastaneler için KPSS şartı yoktur. Şahsi başvurunuzla herhangi bir özel hastanede işe başlamanız mümkündür. Odyometri iş imkanları ve çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir:
Odyometri’nin ilgi alanı ulak yani işitme rahatsızlıklarıdır. Bu nedenle görev aldıkları birimler KBB birimleri ve beraber çalıştıkları uzmanlar da KBB uzmanı ve Odyoloji Uzmanı (Odyolog)’dır. Odyometri mezunları bu iki uzmanın denetim ve sorumluluğunda genellikle şu görevleri yerine getirmektedir:
İlk yorumu sen yapmak ister misin?