Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 4 yıllık eğitim veren bir lisans programı olup Eşit Ağırlık puan türü ile tercih edilebilmektedir.
Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi programının amacı; Önasya’da (Mezopotamya, Suriye, İran, Anadolu, Kıbrıs) neoletik çağdan başlayarak çivi yazısının kullanıldığı çağları da içine alan bir dönemi inceler, bu konuda eğitim yapar.
Programda klasik arkeoloji, paleotik yerleşim biçimleri, Mezopotamya ve Ön Asya arkeolojisi, Arkaik Devir mimarlığı, kazı teknikleri, resim – fresk – mozaik gibi dersler verilir.
Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi programında okumak isteyen bir bireyin geçmiş uygarlıkları incelemeye meraklı, bilimsel araştırma yapmaya istekli, analitik düşünme gücünün yüksek olması beklenir. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi alanında başarılı olmak için hem modern hem de eski dillerden birini öğrenmek gereklidir.
Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi programını bitirenler “Arkeolog” unvanı ile görev yaparlar. Arkeologlar “Teknik Eleman” sınıfından sayılmaktadır. Arkeologlar tarih öncesi ve eski çağ tarih dönemlerinde yaşamış toplumların bıraktıkları her türlü kalıntıyı, kronolojik bir düzen içinde karşılaştırmalı olarak inceleyerek geçmiş dönemleri aydınlatmaya çalışırlar.
İlk yorumu sen yapmak ister misin?