Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü 2 yıllık eğitim veren bir ön lisans bölümü olup TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir. Bazı devlet üniversitelerinde ve birçok özel üniversitede ücretli, yarı burslu veya tam burslu olarak okutulmaktadır. .
İş olanakları açısından iyi bir bölümdür; ancak işe yerleşmek pek de kolay değildir.Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunları birçok alanda çalışma olanağına sahip olsalar da iş bulma imkanları gerek sektörün şartlarından gerekse mezunu çok olan bir bölüm oluşundan zor olabiliyor.
Özellikle mezuniyetten hemen sonraki yıllarda iş için başvurduğunuz neredeyse her yer sizden tecrübe isteyecektir. Kaç yıldır bu işin içinde olacağınızı soracaklardır. Siz tecrübesiz çıkınca da ya işe almayacaklar ya da düşük ücretle çalışmanızı teklif edeceklerdir. Sonraki dönemlerde yapacağınız iş başvurularında iş geçmişinizin olabilmesi adına düşük ücret ile işe başlamanız gerekebilir.
Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunları yerel ve ulusal gazetelerde, yerel ve ulusal televizyon kanallarında, radyo kanallarında çalışabilmektedir. Bu programdan mezun olanlar kendisini bir iş sahasında yetiştirmeli ve iş sahasına uygun işler aramalıdır.
Radyo ve Televizyon Programcılığı bölüm mezunları farklı iş sahalarında farklı pozisyonlarda çalışabilmektedir. Örneğin muhabir olarak görev yapanlar, haber aramakla, haberi ilgili gazete veya tv kanalına iletmekle, haberi düzenlemekle görevlidir. Kameraman olanlar, çeşitli çekimlerde kamera taşımakla, kameraya çekmekle, çektiği görüntüleri düzenlemekle görevlidir.
Bölümden mezun olanlar birçok lisans programına dikey geçiş ile geçebilmektedir.
Bölüm mezunları DGS'ye girerek yeterli puanı aldıkları takdirde;
İlk yorumu sen yapmak ister misin?